Если не секрет, у нас это где? Кстати сушёная это совсем не то, также как и маринованная. Исключительно по простецки, свежую чуть присолил, не чистя и не разделывая, обвалял в муке и на разогретую сковородку с подсолнечным маслом. А потом без всякого гарнира просто с чёрным хлебушком и лучком под водочку. Она у нас сейчас как раз на нерест пошла. Правда цены на неё пользуясь традицией заламывают... Свежая форель и то дешевле.
pietarilaine (25915) писал(а) в ответ на сообщение:
> Свідомий (Свидомый) писал(а) в ответ на сообщение:
>> Из щуки делаем селедку,в понятии селедка как соленая рыба. quoted2
>А солёная форель или сёмга у вас тоже селёдка? quoted1
Нет.Это заморские рыбы .Мы их познали только недавно.А рыбу наши предки солили давно.Называли ее соленой,селедкой. Почему селедкой?Потому что сельдевых в основном солили.Поэтому любую засоленную рыбу называли селедкой не по принадлежности к виду а по способу приготовления.Смотрим в словаре.
Толковый словарь Ожегова.
селедка - см. сельдь (чаще как о приготовленном продукте)
>>> Свідомий (Свидомый) писал(а) в ответ на сообщение: >>>> А я щуку ем.До 5 кг.От 3 кг колеты и фаршируем.До 3 кг делаем селедку,тефтели,уху и запекаем с овощами. >>> Аааааа я не пооооонимаю , как из щуки можно сделать селёдку ? >>> >>> >>> >>> Сельдь . >>>
>>Очень просто.Я же не сказал что из щуки делать сельд.Из щуки делаем селедку,в понятии селедка как соленая рыба. quoted2
>Я то понял , только не понял , почему просто не написать - засолить щуку . Шо , и под шубой из неё делаете ? quoted1
Засолить щуку это не принято.Принято сделать со щуки селедку.Не пойму чего вас так это напрягает.Такова у нас привычка.Как и таранка.Есть рыба тарань-большая плотва в низовьях Днепра а есть понятие таранки как сушеной рыбы .
Кожній господині хочеться, щоб у раціоні її рідних були виключно свіжі та якісні продукти. Багатьом подобається солона риба, але знайти по-справжньому смачний і екологічно чистий товар в магазинах важко. Найкращий вихід із ситуації - приготувати її в домашніх умовах. Дуже приємним на смак виходить страва "Оселедець з товстолобика".
Чому саме товстолобик? Це сама відповідна для засолювання риба. У неї великі кістки, які можна швидко і легко видалити, а м'ясо буває в міру ніжним, але не дуже жирним. Тому "Оселедець з товстолобика" - досить відоме і популярне блюдо. До того ж ця риба легко перетравлюється і засвоюється організмом, що дозволяє віднести її до розряду дієтичних продуктів. У ній міститься цінний білок і цілий комплекс амінокислот і ненасичених жирних кислот, які сприяють профілактиці різних захворювань. Вони також нормалізують артеріальний тиск, блокують розвиток атеросклерозу і стимулюють роботу головного мозку. Так що в меню будь-якої людини має бути присутня "Оселедець з товстолобика".
Необхідні інгредієнти
Це дуже просте у приготуванні і смачна страва. "Оселедець з товстолобика" підійде до будь-якого гарніру. Спеції зроблять рибку ніжною і ароматною.
Спосіб приготування Для початку потрібно очистити тушку товстолобика від луски, добре вимити і прибрати нутрощі. Після цього необхідно відрізати рибі голову, плавники, хвіст і гарненько промити її зсередини і зовні. Потім слід розрізати товстолобика, видалити з нього хребет і великі кістки. Тепер потрібно зробити розсіл. Для цього в літрі киплячої води потрібно розчинити 200 грамів солі. Потім розчин необхідно повністю остудити. Далі товстолобика потрібно перемістити в об'ємну миску і залити холодним розсолом. Після цього рибу слід прибрати в темне місце на пару годин, щоб вона гарненько просолилася. Потім необхідно витягти шматочки товстолобика з рідини і трохи просушити. Потім потрібно взяти велику каструлю і викласти на її дно лист лавра, кілька кілець ріпчастої цибулі і чорний перець. Зверху на перераховані продукти необхідно покласти рибу. Її слід полити олією і оцтом. Потім потрібно знову продовжувати чергувати цибулю і спеції з шматочками товстолобика. При цьому масло повинне повністю покривати рибу. Тепер "Оселедець з товстолобика ", рецепт якої ми тільки що описали, повинна постояти під закритою кришкою приблизно півгодини.
Страва готова. Можна пригостити своїх рідних і самим поласувати солоної рибкою.
pietarilaine (25915) писал(а) в ответ на сообщение:
> Свідомий (Свидомый) писал(а) в ответ на сообщение:
>> Чому саме товстолобик? >> Це сама відповідна для засолювання риба. quoted2
>Это кто же вам такую глупость сказал? Самая подходящая для засолки это какая красная или сиг. quoted1
Мда.А сколько стоит толстолобик в Украине а сколько стоит красная и,сиг ?Да и сига у нас с огнем не найдешь а толстолобик в каждом рыбразводнике и на базаре полно.По цене дешевле коропа и карася.Вполне народная рыба.Кстати им зарыблен Днепр.Хоть он у нас и не нерестится но его специально зарускают для борьбы с зелеными водорлслями,которые убивают все живое летом в жару.